2015 SEO Algoritma Güncellemeleri ile İlgili Beklentiler

Yeni yıla girmemize son derece az bir süre kaldı ve 2015 SEO uygulamaları ile alakalı olarak arama motorlarında o kadar gelişmiş seçenekler ortaya çıkıyor ki mükemmel sonuçlar ortaya çıkıyor diyebilmekteyiz. Zaman içerisinde meydana gelen algoritmik değişiklikler ve arama motorlarının davranışları ile birlikte çok daha farklı bir sektör ortaya çıktı. Google, artık web sitelerini değerlendirirken o kadar farklı bir zihniyet içerisinde davranıyor ki ne yönde ilerleyeceğiniz ya da web sitelerinizi geliştireceğiniz konusunda yorum ve uygulama yapmak da zor bir hale geliyor.

2015 SEO
2015 SEO

Bildiğimiz gibi bundan bir süre önce siz değerli okuyucularımıza 2015 pagerank güncellemesi ile alakalı olarak bir öngörü yazısı hazırlamıştık. 1 seneye yakın süredir Google tarafından herhangi bir güncelleme yapılmıyor ve bunun aksine sıralamaya doğrudan etki edecek olan algoritma güncellemeleri ortaya çıkıyor. Zaman içerisinde meydana gelen yeni yeni özellikler, web sitelerinin arama sıralamalarını o kadar farklı şekilde değiştirdi ki artık yıllardır SEO sektörü içerisinde olan insanlar bile bu tip davranışları net olarak yorumlayamıyorlar.

Google şirketinin yeni projeler üzerinde çalışması ancak web sitelerinin değerlendirme unsurlarını da bir o kadar sıkı tutması aslında bizleri farklı farklı yorumlar yapmaya itiyor. 2015 SEO algoritma güncellemeleri ile alakalı olarak en büyük beklentim ilk aylarda bir Pagerank güncellemesinin olacağı ve olmadığı takdirde bu sistemin %100 farklı bir hale getirileceği yönünde. Bununla birlikte yeni nesil uygulamalarda o kadar farklı seçenekler sunuluyor ki bunlara ayak uydurmak için çok ciddi bir şekilde vakit harcamak gerekecek. Bu anlamda ki fikirlerimizi sunmamız gerekirse;

  1. Sosyal medya çok daha önemli bir faktör olacak.
  2. Pagerank klasmanında alınan backlinkler değerini yitirerek farklı değerlendirmeler oluşacak.
  3. Özgün içerik çok daha değerli bir hale gelecek.
  4. Google Adwords reklamları SEO açısından büyük bir değer olacak.
  5. DMOZ ya da bu gibi dizin kayıtlarının önemi azalacak.
  6. Güncel siteler ön plana çıkacak.
  7. Video backlink kavramı çok daha fazla yaygınlaşacak.
  8. Özgün paravan bloglar ile desteklenen web siteleri daha iyi yerlere gelecek.
  9. Küçük çaplı çalışmalar da önemini yitirecek ve SEO’da nokta atışı kavramı yaygınlaşacak.

Hakkında

İlginizi Çekebilir

2015 Popüler SEO Teknikleri

2015 Popüler SEO Teknikleri

2015 yılına girdik ve SEO teknikleri ile alakalı olarak insanların merak ile bekledikleri çeşitli haberler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.