SEO Başlık (TİTLE) Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arama motoru değerlendirmelerinde en önemli unsurlardan birisi olan SEO başlık (title), son birkaç sene içerisinde algı ve yorum farklılıkları nedeni ile günümüz sektöründe çarptırılmış bir şekilde uygulanıyor. SEO kriterleri açısından en önemli unsurlardan birisi olarak gösterebileceğimiz başlıklar, bir web sitesinin arama motorları nezdinde kalıcı bir şekilde yükseliş sağlayabilmesi için olmazsa olmazlardan birisi durumundadır. İşte bu noktada web sitenizin ana META TAG kısmında ve içeriklerinizin taglarında en çok dikkat edilmesi gereken unsurlardan da birisi olacaktır.

Meta Keywords kullanımı ile alakalı yazımız içerisinde de belirttiğimiz gibi artık anahtar kelime kavramı ortadan kalktı ve arama sıralamalarında yer alabilmeniz için 3 önemli unsur haline gelen TİTLE > URL > DESCRİPTİON uyumu çok daha fazla dikkat edilesi unsurlardan birisi oldu. Hal böyle olunca web siteniz içerisinde açacağınız içeriklerde her ne olursa olsun belli bir kitleyi mutlak surette hedeflemeniz ve yazı içerisinde ona yönelik olarak bilgi vermeniz arama motorları tarafından zorunlu hale getirildi. SEO açısından faydalı olduğundan dolayı son birkaç sene içerisinde tüm sitelerin güncellenebilir alanları söz konusudur.

SEO Başlık (Title)
SEO Başlık (Title)

SEO başlık oluştururken özellikle ve özellikle bir kitlenin ne gibi aramalar üzerinde yoğunlaşacağını dikkate almalı ve bu neden dolayısı ile ZİYARETÇİ GİBİ DÜŞÜNEBİLME tekniğini uygulamalısınız. Önemli soru şu ki siz olsanız nasıl bir başlık arardınız? İşte bu mantığa göre hareket ederek açtığınız içeriklerde ki başarı oranı kısa zaman içerisinde çok yüksek olacaktır ve arama sıralamalarında o kelimede oldukça yükseklerde çıkmanız son derece normal bir hale gelecektir. Arama sıralamalarında belirgin bir başarının sırrı için TİTLE konusunda aşağıdakilere dikkat etmelisiniz. Kısaca özetlemek gerekirse;

  1. Ziyaretçi gibi düşünün ve siz ne gibi bir arama yapardınız sorusuna verdiğiniz yanıtı başlık olarak kullanın.
  2. Başlıklarınızın 55 karakterden uzun olmaması tercih edilen bir unsur.
  3. Her yazı için bir ziyaretçi kitlesi belirleyin ve o anahtar kelimeyi başlıklarda mutlaka geçirin.
  4. Başlıklarda direk arama odaklı cümle kurabileceğiniz gibi dolaylı yollardan slogan tarzı cümlelerde kullanabilirsiniz.
  5. Başlıkta geçen anahtar kelime ANCHOR TEXT şeklinde geçmeli. Dolayısı ile URL içerisinde de bu şekilde yer alacak.
  6. Yazı içerisinde ilk 160 karakterde de bu anahtar kelimeyi ANCHOR TEXT olmayacak şekilde bir cümle kalıcı halinde kullanın.

Böylelikle doğrudan ziyaretçi ve bilgilendirme odaklı yazılar hazırlamış olur ve arama motorlarının en çok sevdiği davranışlardan da birisini sorunsuz bir şekilde sergilemiş olursunuz.

Hakkında

İlginizi Çekebilir

Google Aramalarında Haritalı Sonuçlar

Google Aramalarında Haritalı Sonuçların Önemi

Bir miktar geçmişe gitmemiz gerekirse SEO konusunun çok eski zamanlardan itibaren başladığını sizlere aktarabiliriz. Gerçek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.