Müşterilerin SEO Çalışmasına Dair 7 Yanılgısı

Her ne kadar önemi otoriteler tarafından çoktan kanıtlanmış olsa da, Arama Motoru Optimizasyonu yani SEO pek çok işletme sahibine hâlâ yabancı bir kavram. Bu yüzden de etrafta kulaktan kulağa yayılan yanlış düşünceler var ve bir çok kişi bu düşüncelre inanmakta.

Buna rağmen, yakından bakıldığında görülüyor ki pazarlama stratejinize SEO tekniklerini dahil etmemek için hiçbir mantıklı neden bulunmuyor. Peki, işletme – site sahipleri SEO konusunda hangi yanılgılara düşüyor?

1. Çok karışık!

SEO yolda yürümek gibi basit değildir ama Mars’a uydu yollamak da değildir. Dolayısıyla zorluğu ve kolaylığı dengeli bir işlemdir. Dijital pazarlama yöntemleri sürekli gelişirken, bir hafta işe yarayan strateji öbür hafta geçerliğini yitirebiliyor.

İşin gerçeği, SEO ile ilgili bilinen çok fazla yanlış var. Yeni başlayanlar için en iyi strateji ise konuya dair çevrimiçi blogları takip etmek, düzenli olarak yazılanları okumak. Dolayısıyla www.seokriter.com da bu blogların arasında.

Belki SEO’ya dair hemen hemen her şeyi öğrenmeniz birkaç ayınızı alabilir fakat sonunda siteniz, markanız için neyin faydalı, neyin zararlı olduğunu öğreneceksiniz ve SEO uzmanlarıyla çalışırken veya seçerken de, kafanıza takılan soru olmayacak.

2. SEO’yu ‘aldatmaca’ olarak görmek

İşin doğrusu, sektörde kendisini SEO uzmanı olarak tanıtan pek çok bilgisiz kişi var. Ama profesyonel bir SEO ajansıyla çalıştığınız zaman, pek çok şeyi garanti edip, işe yaramayan çalışmalardan kurtulabilirsiniz.

Google, bilindiği gibi düzenli olarak algoritma güncellemeleri yapıyor. Eğer birisi yaptığı tek çalışmayla sizin her zaman en üst noktada kalacağınızı iddia ediyorsa, zaten bu gerçek değildir. Dolayısıyla SEO da kendini devamlı değiştiren bir durum ve şunu aklınızda tutun ki, çok da ucuz bir çalışma değildir.

SEO hizmeti almadan önce kendinizi yeterince eğitip bilgi sahibi olursanız, kandırılma ihtimaliniz de düşecektir.

3. SEO uzmanının işe zarar vereceğini düşünmek

Kötü SEO kararları web sitelerinin organik arama oranlarını düşürebilir, bu bir gerçek. Fakat bu nadir ortaya çıkan bir durum ve çok da endişe etmek doğru değil. Bu yüzden akıllıca olan, işe ufak adımlarla başlamak, potansiyel ölçümü yapmak ve SEO ajansı ile aranızda sağlıklı bir ilişki kurmak.

 

4. SEO’yu pahalı bulmak

SEO çalışmasının en güzel yanı, ufak şekilde de başlayıp, ne zaman büyük adımlar atabileceğinize karar vermek. Daha önce de dediğimiz gibi, SEO hizmetlerinden faydalanmak çok ucuz bir işlem değil ama faydaları da kanıtlanmış bir durum.

Yapılan araştırmalara göre, işletme ve web sitesi sahiplerinin yüzde 72’lik kısmı, iyi bir SEO stratejisinin pazarlama çalışmalarını fark edilir biçimde artırdığını dile getiriyor. Oysa ki geleneksel metodlara bağlı kalırsanız, size işletmenizi genişletmek çok daha pahalıya patlayacaktır.

Başarılı bir SEO hizmeti almaktansa, medya organlarına reklam verdiğinizi düşünün. Maliyetin kaç kat artacağını tahmin edebiliyor musunuz? Dolayısıyla SEO yatırımı kararı hiç de hafife alınmamalı ve uzun vadeli faydaları önemsenmeli.

5. Harcamaları ölçememek

Harcamaların ölçülemediğini iddia etmek de yaygın bilinen bir yanlış. Çeşitli araçlar yardımıyla, web sitenize gelen trafiği rahatlıkla ölçebilir, etkilerini görebilirsiniz. Projenizin büyük veya küçük olması önemli değil, en basitinden Google Analytics kullanarak dahi tıklamaları, anahtar kelime aramalarını ve trafik kaynaklarını görebilirsiniz.

6. İçerik yaratmak para ziyanı mı?

Bu tamamen gerçek dışı bir soru. Çünkü hem SEO, hem de içerik birbiriyle bağlantılı iki kavram. Basitçe, web sitesi için bir trafik yaratmak gerekir. Bunun için de yüksek kaliteli bir içerik anahtar noktadır ve ziyaretçileri sitede kalmaya iten bir unsurdur. Ascend2 ve eMarketer tarafından yapılan araştırmalara göre, işletme sahiplerinin yüzde 72’lik kısmı SEO çalışmalarında içerik üretiminin çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyor.

Zira eğer sitenize giren okuyucu kalmak için bir sebep bulamıyorsa, aldığınız trafik de hiçbir işe yaramaz. Kaliteli içerik, web sitenize yıllar boyunca devam edecek bir trafik sağlayabilir. Ek olarak, bir içerik üretirken kendinize sorun: ‘Bu materyali, okuyucular başka yerde de bulabilir mi?’ Cevap hayırsa, doğru yoldasınız demektir.

7. Sonuçların çabuk gelmemesi

Bu doğru, SEO çalışmaları sonucu hemen getirmeyecektir. Fakat aklınızda tutun ki, bu iş sabır ve süreklilik işidir.

Peki, SEO’nun sonuç vermesi ne kadar zaman alır? Cevap şu ki; bu duruma göre değişir. Pek çok SEO ajansı size sonuçların yaklaşık 6 ay içinde gelmeye başlayacağını söyler. Buna rağmen, bazen süre uzayabilir ve SEO çalışmalarının meyvesini 6 aydan uzun bir süre sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Kilit nokta devam etmek ve vazgeçmemekte saklı. Eğer SEO yatırımı yapacaksanız, uzun bir yola çıkmaya hazırlanın. Unutmayın ki, sonunda pişman olmayacaksınız.

İlk bakışta diyebiliriz ki SEO oldukça karmaşık ve tırmanması zor bir dağ gibi gözükebilir. Fakat firmalar, web site sahipleri büyük resmi görmeli ve SEO’nun internet üzerindeki faydalarını fark etmeliler.

Unutmayın ki, ilerleyişinizi sürdürmek istiyorsanız bir noktadan sonra sizin için en hesaplı ve en faydalı yöntem SEO teknikleri olacaktır.

Hakkında hobiadmin

İlginizi Çekebilir

Blogger’lar için SEO yöntemleri

Blogger’lar için SEO yöntemleri

SEO Blog yazarları için de önemli bir terimdir. Bu her blog sahibinin amaçladığı gibi, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.