SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Bugün ki uygulamalarda asla atlanmaması gereken bir konu SEO uyumlu makale konusudur. Artık arama motorları günümüzde ki online ortamda web sitesi sayılarındaki bu ciddi artış nedeni ile web sitelerini en mantıklı şekilde sıralayabilmek için birçok farklı çalışma yapma amacı içerisine girer. Bu çalışmalar, tabi ki algoritma isimleri ile desteklenmiş ve uygulamacıların çok daha dikkatli olabilmesi için resmi destek sitesi üzerinden de ilan edilmiştir. Günümüzde bir web sitesinin sektöründe ki diğer sitelere nazaran daha ciddi farklar yaratabilmek için dikkat etmesi gereken unsurlar elbette ki vardır. Bunlardan en önemlisi de kuşkusuz ÖZGÜN İÇERİK unsurudur.

Google arama motoru, kullanıcı için açılmış olan yardımsever web sitelerini her zaman için ön planda tutar. Bir web sitesine emek harcanıyor ise o web sitesi her anlamda değerlendirilmesi gereken bir web sitesidir. Bu da demek oluyor ki özgün içerik yazmak da bir web sitesine verilen değerin en büyük örneği olarak nitelendirilebilir ve mutlak surette arama motorları tarafından ön planda tutulur. SEO uyumlu makale kavramı bu neden dolayısı ile günümüz arama motorları nezdinde çok daha fazla ön plana çıktı.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Hazırlanır?

Bu yazımızda sizlere sunacağımız bilgilere her ne olursa olsun dikkat ile odaklanmanız ve benimsemeniz gerekiyor. Ülkemizde teknolojik gelişmelerin bu denli ciddi noktalara geldiği süreçte arama motorlarında ciddi yükselme sağlayarak ve bunu benzersiz içerik ile yaparak kalıcı bir başarı elde etmek mümkündür. Peki SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Bununla ilgili tüm detayları aşağıda maddeler halinde bulabilme imkanına sahip olabileceksiniz.

  1. Google Keywords Tool yardımı ile her zaman en popüler arama başlıklarını seçin.
  2. Yazıları hazırlarken içerikte güzel görseller ile süsleyin ve kullanıcının sıkılmamasını sağlayın.
  3. Önemli cümleleri yazı içerisinde altı çizili ya da italik bir şekilde hazırlayarak kullanıcının yazıdan kopmamasını sağlayın.
  4. Tüm içeriklerinizi minimum 250 kelime olacak şekilde hazırlayın.
  5. Yazı uzunluğu ve anahtar kelime ayarını en iyi şekilde tutturun. Örnek olarak 300 kelime bir yazıda 3 anahtar kelime, 500 kelime bir yazıda 4 anahtar kelime idealdir.
  6. Yazı içerisinde H TAG kavramını başlıklarda kullanmayı ihmal etmeyin.
  7. Site içi linkleme yöntemi ile hiyerarşi kurun. Linkleri aşırıya kaçmayacak şekilde en iyi hali ile hazırlayın.
  8. Bir yazı içerisinde esas anahtar kelime seçin. O anahtar kelimeye yönelin ve yazı içerisinde bir adet kalın ve bir adet italik olarak mutlaka geçirin.
  9. Bir başlık altında verebileceğiniz en fazla bilgiyi vermeye çalışın.
  10. Süslü cümlelerden ziyade direk olarak kullanıcıya bilgi verecek ana bilgi içeriklerine eğilim gösterin.
  11. Tüm yazılarınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.

Hakkında hobiadmin

İlginizi Çekebilir

Google Aramalarında Haritalı Sonuçlar

Google Aramalarında Haritalı Sonuçların Önemi

Bir miktar geçmişe gitmemiz gerekirse SEO konusunun çok eski zamanlardan itibaren başladığını sizlere aktarabiliriz. Gerçek …

Bir Yorum

  1. Çok doğru bir tespit. Özgün ve gerçekten bilgi verici yazılan har yazı kesinlikle web siteniz için çok değerli. Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.