Sır Gibi Saklanan SEO Nasıl Yapılır ?

sır gibi saklanan seo nasıl yapılırSektör haline gelen seo dünyası aynı zamanda tüm gizemliliğini de korumaktadır. Seo uzmanları edindikleri tecrübe ve bilgileri birbirleri ile paylaşmayarak sadece sektörün gelişmesine engel olmaktadır. Bizler ise Seo Kriter ekibi olarak bu yazımızda genel bir site için seo çalışmasının ne şekilde yapılması gerektiğini aktarmak isteriz.

SEO çalışmasına başlamadan önce anahtar kelimelerin belirlenmesi ve site ile uyumunun kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Google sitenizi Title, description ve meta keywordsleriniz sıralaması ile tararken anahtar kelimelerimizi bu üç alanda kullanmamamız anahtar kelimelerimiz ile alaka oranını da oldukça düşürecektir.

Şöyle bir örnek vermek gerekirse bir büro açtınız Title ise sizin tabelanız olsun eğer ki büronuzun tabelasında işiniz ile ilgili bir bilgi verilmedi ise ziyaretçiler sizin ne iş yaptığınızı da bilmeyecektir. Emlak işi yapıyorsanız ve tabelanızda rent a car yazıyorsa bu da yaptığınız işle alakasız bir bilgilendirme ve yanıltma olacaktır.

Title, description ve keywordlerinizi oluştururken öncelikle 3 anahtar kelime belirlemeniz çalışmanızın başarısı açısından oldukça önemlidir. Title üzerinde 3’den daha fazla kelimenin olması sizi spam bir site prestijine sokabilmektedir.

Sitenin yaşına göre seo stratejisi belirlenerek öncelikle yeni bir site ise forum tanıtımı yaparak seo çalışmasına başlanabilir. Eğer ki yıllanmış bir siteye seo çalışması yapıyorsanız da ilk işlem olarak forum tanıtımı ideal olabilmektedir. Forum tanıtımı yapılmasının sebebi bazı forumların geç indexlemesinden dolayı alınan backlink sayısının zamana yayılması amaçlanmaktadır.

Ardından site yaşı eğer yeni ise tanıtım yazılarının orantılı olarak alınması gerekmektedir. Örneğin site yaşına göre alınan tanıtım yazısı için ideal tablo şu şekilde olabilmektedir.

Site 0-1 Aylık ise Haftalık 2-3 tanıtım yazısı
Site 3-6 Aylık ise Haftalık 4-5 tanıtım yazısı
Site 6 ay ve üzeri ise Haftalık olarak 10-15 tanıtım yazısı almanız sitenize aşırı backlink yüklenmesi ve spam riskinden sizi koruyacaktır.

Tanıtım yazısı alırken seçeceğiniz sitelerin ise değerlendirme aşamasında şu metriklere dikkat etmeniz gerekmektedir.

– Sitenin tanıtım yazısı amacı ile açılmış olmaması
– Kaliteli ve özgün içeriğe sahip olması
– Ziyaretçi ile etkileşiminin bulunması
– Hit grafiğinin yüksek olması ve sitenize alınan doğal clickler
– Pagerank değerinin sahte olmaması
– Alexa değerinin yüksek değerlere sahip olması
– Trustrank değerlerinin yüksek olması

Tanıtım yazısı alırken sosyal medya ile etkileşim yaratmanız oldukça etkili ve zararsız bir doping olarak nitelendirilir. Örneğin işiniz ile alakalı eğlenceli bir caps (resim) hazırlamanız ve altına site adresinizi yazmanız alınan beğeni ve paylaşımların direkt olarak sitenizin rankına artı puan sağlayacaktır. Sosyal medya desteğini bu şekilde arttırmanız beğenisi bulunmayan sayfadan paylaşım yapılmasına oranla %400 daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Seo yapılması için sağlanan süreçte aslında her seo uzmanı veya firması farklı stratejiler ve sıralamalar kullanabilmektedir. Seo çalışmasında sürekli olarak rakiplerinizi takip etmeniz ve onların backlink sahibi olduğu alanlardan alacağınız backlinkler de sizi öne geçirmek için bir avantaj sağlayabilmektedir.

Seo çalışması sonucunda başarı yakalayarak istediğiniz sıralamayı hedeflediğinizde sıralamanızı korumak için uygulayacağınız strateji de oldukça kolaydır. Eğer rekabeti düşük kelimelerde başarı yakaladıysanız aylık olarak aldığınız tanıtım yazısının %20 oranında tanıtım yazısı almanız yerinizi korumak için yeterli olacaktır.

Kelimeleriniz çok genel ve rekabeti yüksek kelimeler ise aylık olarak aldığınız tanıtım yazılarının %40 oranında tanıtım yazıları alarak sıralamanızı korumaya çalışabilirsiniz.

Hakkında

İlginizi Çekebilir

Google Aramalarında Haritalı Sonuçlar

Google Aramalarında Haritalı Sonuçların Önemi

Bir miktar geçmişe gitmemiz gerekirse SEO konusunun çok eski zamanlardan itibaren başladığını sizlere aktarabiliriz. Gerçek …

3 Yorumlar

  1. meraba admin bu işin peşinden giden arayanlar için seo danışmanlık açıklamanız oldukça tatminkar ve fikir verici teşekkürler.

  2. Sitenin yaşına göre tanıtım yazılması fikri ilginç geldi. Sanırım bu seoda öğreneceğim cok şey var. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ihtiyacı olanlar için yol gösterici.

  3. -sitenin yaşı, içerik yayınlandığı tarihten itibaren mi hesaplanmalı baz alınmalı yoksa domain alındığı tarihten itibaren mi?
    Örneğin ben domaini alalı 2 sene olmuş ama yazı yazmaya başlayalı 1 ay olmuş. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
    – Birde size şunu sormak istiyorum. Ben 5 adet forumdan tanıtım yzaısı aldım diyelim. Forumların hepsinin ipsi farklı. Ama ben forumlara sadece 1 ip üzerinden girerek alıyorum. Bunu Google anlar mı, Yani bir kişi 5 foruma girip manuel backlink çalışması yapmış gibi algılamaz mı ? Soruların cevabını çok merak ediyorum. Takipteyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.