Günümüz SEO uygulamalarında en önemli unsurlardan birisi de kuşkusuz ki tanıtım yazısı kavramı olmuştur. Her geçen gün web sitesi rakamlarında ki ciddi artış, insanların bu bağlamdaki beklentilerini ciddi anlamda yükseltiyor. Arama motorlarında yükselmenin artık kolay olmadığını ve çok ciddi bir çaba sarfetmek gerektiğini biliyoruz. Backlink elbette ki olmazsa olmazlardan birisidir ancak kaliteli bir web sitesinin sizi uzun bir yazı ile önermesi kadar kaliteli bir çalışma daha olamaz. Bu neden dolayısı ile tanıtım yazıları günümüzün en çok tercih edilmesi gereken sistemlerinden birisi olarak da dikkat çeker.
“Tanıtım yazısı nasıl yazılmalıdır?” sorusunu soran ve bizlere yönelten o kadar çok okuyucumuz var ki bu bağlamda bilgi içerikli bir yazı hazırlamayı uygun bulduk ve sizlere bu anlamda çok ciddi seçenekler sunma yoluna gideceğiz. Ülkemiz, zaman içerisinde arama motorları uygulamaları konusunda o kadar ileri seviyeye geçiş yaptı ki beklentilerin de dolayısı ile yükselmesi normalleşti. Bugün yeni nesil uygulamalar var ve tanıtım yazısı bunlardan birisi olarak dikkat çekiyor.
Tanıtım yazısı nasıl yazılmalıdır sorusunu kendine soran sevgili okuyucularımıza tek ve kalıcı bir şekilde cevap verebilmek adına bu anlamda bilgi sunmak istiyoruz. Sektörde genel olarak da kabul edilmiş ve usta SEO çalışanlarının da desteklediği aşağıdaki bilgileri tanıtım yazısı hazırlarken mutlaka kullanmalı, bu sayede web sitenizde ki inanılmaz yükselişi rahatlıkla görebilme şansına sahip olabilirsiniz.
Öncelikle yükselmek istediğiniz ve ilgi çekeceğini düşündüğünüz 3 anahtar kelime seçin. Bu anahtar kelimelerin siteniz içerisinde kategorileri ya da içerikleri de bulunsun.
- Tanıtım yazısı yazarken sitenizin içeriği ne ile alakalı ise o sektörü en iyi şekilde anlatın.
- Anahtar kelimeleri en uygun yerlerde kalın, italik ve altı çizili tekniklerini kullarak linklendirin.
- Linklerin dofollow olması ve title etiketinin mutlaka girilmiş olması önemlidir.
- Minimum 400 kelimelik ve her siteye ayrı ayrı özgün yazılar verin.
- Yazı içerisinde maksimum 3 adet linkli ve yazının sonunda bir adet linksiz url kullanın.
- Yazı içerisinde sitenizden çekilen bir resim urlsi koyun.
- İlgi çekici cümleleri renklendirin ve okuyucunun sıkılmamasını sağlayın.