SEO içerik ile Kod Oranının Dengelenmesi

seo-icerik-kodWeb sitelerinin temeli içerik ile kodlardan oluşmaktadır. Yeni web standartlarında geliştirilen yeni kod yapıları, gün geçtikçe dahada önem kazanan özgün, kaliteli içerikler SEO’ya doğrudan etki eden faktörlerin başında gelmektedir.

Sitenin kod ve içeriklerinin durumu, kullanımı, yoğunluğu arama motorları botlarının sayfayı tarama ve indexleme hızına etki eden faktördür. Özellikle sayfa açılış hızının ziyaretçiler için önemli olduğunu düşündüğümüzde bu gibi konulara daha fazla önem vermemiz gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor.
SEO’da sayfa hızı önemli bir kriter durumundadır, seo kriterlerini incelediğinizde kullanıcıların rahatlığına yönetlik kriterler olduğunu görebilirsiniz.

Web sayfalarında kullanılan kodlar ile içeriklerin birbiriyle orantılanması gerekmektedir. Google botları web sayfalarını gezerken link ve içerik ararlar. Linkler aracılığıyla yeni içeriklere kısa zamanda ulaşırlar ve bu içerikler arama sonuçlarında anahtar kelime sorgularında listelenerek, içeriğin kalitesi, özgünlüğü ve kullanımına göre sıralamalar elde eder.

Bu nedenle sayfalarda mutlaka özgün içeriklerin kullanılması gerekmektedir. Bir web sayfasının içerik kod oranı %20’ nin altında olması siteye kötü prestij verecektir ve Google algoritmalarından mutlaka etkilenecektir. Web sitenizin içerik ile kod oranını kontrol etmek için şu aracı kullanabilirsiniz.

http://tools.seochat.com/tools/code-to-text-ratio

icerik-kod-orani

Sayfa içi şu düzenlemeleri yaparak, sayfanızı daha iyi bir hale getirebilirsiniz.

  • Gereksiz kod kullanımlarının tespit edilmesi ve bunların kaldırılması.
  • Tablo yapısı yerine, div yapısı kullanılması.
  • Javascript kullanım sayısını düşürmek ve gereksiz kullanımları tamamen kaldırmak.
  • Sayfa içeriğini arttırmak için, sitenin sidebar ve footer gibi kısımlara içerik kutucukları oluşturmak.

WordPress gibi içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız, kod oranını düşürmek için daha az eklenti kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken eklentiler kısmından işinize pek yaramayan eklentileri pasif edip kaldırmak olacaktır. Düzenlemeleri yaptıktan sonra yukarda paylaştığımız araçtan içerik kod oranınızı tekrar kontrol ettirmeyi unutmayın.

Hakkında

İlginizi Çekebilir

Google Aramalarında Haritalı Sonuçlar

Google Aramalarında Haritalı Sonuçların Önemi

Bir miktar geçmişe gitmemiz gerekirse SEO konusunun çok eski zamanlardan itibaren başladığını sizlere aktarabiliriz. Gerçek …

2 Yorumlar

  1. her şeyin bu kadar net bir biçimde anlatımı harika olmuş. peki bunu kendi kendine kontrol eden ve uyarı veren bir sistem yok mu? yoksa tek tek bizim mi ilgilenmemiz gerekiyor?

  2. dediklerinizi uyguladım umarım içerik kod oranımda bir artış sağlarım, şuan araç çalışmıyor çalışınca tekrar deneyeceğim, teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.